به گزارش خبرنگار «حوزه» از اصفهان، دبیر خانه کنگره چهاردهمین قرن شهادت امام علی (ع)» واقع در موسسه اهل بیت علیهم السلام اصفهان در ۳۴ محور در بخشهای مقاله، کتاب، شعر، داستان، در حال پذیرش آثار است و دریافت آثار تا ۱۰ آبانماه ۱۳۹۸ ادامه دارد.
در جریان سفر وزیر امور خارجه کشور و هیئت همراه به اصفهان در ماه های گذشته، وی ضمن قدردانی از اقدامات صورت گرفته در خصوص بازتاب بین المللی کنگره، سخنگوی وزارت امور خارجه را به عنوان مسئول پیگیری های مربوط به کنگره انتخاب کردند.
گفت و گوی دکتر سید عباس موسوی با خبرگزاری حوزه را در ادامه بخوانید :
به نظر شما برگزاری کنگره بازخوانی شخصیت حضرت علی علیه السلام چه بازتابی می تواند در سطح بین الملل داشته باشد.؟
امام علی (ع) از معدود شخصیت هایی در تاریخ (اسلام) هستند که برای اندیشمندان و نخبگان مسلمان و غیرمسلمان شناخته شده می باشند و از چنان جایگاهی در تاریخ اسلام و در حوزه ی اندیشه های اسلامی برخوردارند که جنبه های شخصیتی و اندیشه ی ایشان، پس از چهارده قرن، همچنان روشنگر راه حقیقت جویان و پرسشگران جهان است. با در نظر داشتن این موضوع، می توان اذعان داشت که برگزاری گردهمایی ها، کنگره ها و همایش هایی نظیر «کنگره ی چهاردهمین قرن شهادت امام علی (ع)» در معرفی بیش از پیش آن حضرت و سیره ی ایشان تأثیرگذار بوده و تعمیق شناخت پیروان و علاقمندان آن امام عزیز را به همراه دارد.
با این حال، در برگزاری چنین برنامه هایی باید به گستره ی مخاطبان و بعد اثرگذاری آنها توجه نمود. برای اینکه برنامه ای بتواند تأثیرگذاری بین المللی داشته باشد، ضروری است مواردی مد نظر قرار گیرد، ازجمله اینکه چه هنگام برگزاری و چه پس از آن و در سطح نتایج می بایست آثار انتشار یافته در دسترس مخطبان قرار گیرد، مشخص است که در عصر حاضر، آنچه که این دسترسی بین المللی و فرامرزی را فراهم می کند، زبان بین الملل است.
از نگاه شما اصلی ترین مسئولیت این کنگره در رابطه با بازخوانی ابعاد شخصیتی حضرت علی علیه السلام چیست؟
با وجود ابعادِ شخصیتی با عظمت آن حضرت، منابع و پژوهش های قابل استفاده ی فراوانی به زبان فارسی در خصوص سیره و اندیشه ایشان در دسترس علاقمندان قرار دارد و لذا به عقیده ی بنده، مسئولیت اصلی چنین کنگره هایی باید تولید محتوا برای مخاطبان خارجی به خصوص غیرفارسی و حتی غیر عرب زبانان باشد. بنابراین ضروری است چارچوب و استراتژی مشخصی برای تعامل با رسانه ها و به خصوص رسانه های بین المللی وجود داشته باشد.
نقش رسانه ها را در این خصوص چگونه ارزیابی می کنید؟
بخشی از اثرگذاری و در دسترس بودن، به نحوه ی پوشش رسانه ای برنامه ها و محتوای ارائه شده در آنها بستگی دارد. بر همین اساس نحوه ی تعامل با رسانه ها و بهره برداری از شیوه های تبلیغاتی، تعیین کننده ی چگونگی بازتاب برنامه های مشابه نزد افکار عمومی است.
لذا برای مرحله ی نهایی کنگره و انتشار آثار ارائه شده در آن، پیشنهاد می کنم عزیزان برگزار کننده مانند سایر مراحل حتماً این دو موضوع بسیار مهم (زبان و رسانه بین المللی) را بیش از پیش مد نظر قرار دهند.
تاثیر برگزاری چنین برنامه هایی در معرفی جنبه های مختلف زندگی و اندیشه ی امام علی (ع) چیست؟
چنین برنامه هایی که نمود آنها همان فرهنگ علوی است بسیار تأثیرگذار هستند. این فرهنگ غنی و آمیخته با ارزش ها و مفاهیم انسانی – اخلاقی روز به روز علاقمندان بیشتری را جذب خود می کند و در این رابطه، نقش اقدامات و کنگره های مشابه را نمی توان نادیده گرفت.
با توجه به بازدیدی که از موسسه اهل بیت علیهم السلام داشتید نظر خود را در مورد این موسسه و فعالیت هایش بفرمایید؟
موسسه ی تحقیقات و نشر معارف اهل البیت (ع) با نقشی که در معرفی و ارائه ی شناختی علمی از فرهنگ الهی تشیع (اثنی عشری) بر عهده دارد، یکی از موسسات خوش نام و شناخته شده در اصفهان و در سطح ملی است که تا کنون گام های قابل توجهی در راستای اهداف خود برداشته و قطعا می توان برگزاری «کنگره ی چهاردهمین قرن شهادت امام علی (ع)» را یکی از ارزشمندترین آنها دانست.
اهداف اصولی، کادر متعهد و حرفه ای و استفاده از شیوه ها و ابزارهای روز برای دستیابی به اهداف والایشان از مهمترین شاخصه های موسسه است.
انتهای پیام